35 år senare: ABBA släpper nytt material!

Fansen trodde aldrig att det skulle ske men så plötsligt är det ett faktum – ABBA kommer inte bara att återförenas, utan dessutom spela in ny musik! Länge hade bandet sagt nej till alla möjliga återföreningar, till och med när Eurovision kom till Sverige inte bara en gång utan två gånger nyligen. Vad som har föranlett till att bandet nu bestämmer sig för att skapa ny musik är oklart men det är en glad nyhet som har skapat stor glädje bland musikälskare över hela världen. Deras manager säger att deras nya låtar är nästintill klara och att det är låtar som fansen kommer att känna igen sig i. Senast de släppte musik var för 35 år sen men deras musik är fortfarande omtyckt över hela världen.

Studiomix av låt.

Bara för att de släpper ny musik betyder det dock inte nödvändigtvis att de själva kommer att stå på scenen igen. Vad vi vet är att de kommer att uppträda men på ett nytt sätt med dimmade lampor och ny teknik. I höst kommer de nämligen att uppträda i form av ”abbatarer” i en TV-show som är ett samarbete mellan brittiska BBC och amerikanska NBC. Det kommer att sändas i höst och vad man då kommer att få se är deras digitala jag som står på scenen och framför de nya låtarna. Det handlar dock enbart om två nya låtar, Don’t Shut Me Down och I Still Have Faith In You. Om det kommer att spelas in fler nya låtar efter dessa är ännu oklart. Kanske kommer det att göras nya versioner av deras gamla låtar men det återstår att se. Vad alla fans just nu kan vänta på är därför den speciella tv-show som kommer att sändas i december. Det kommer nämligen att bli försmaken på den turné som bandet sedan kommer att genomföra därefter. ABBA kommer dock inte att stå på scenen själva utan istället handlar det om att deras abbatarer kommer att uppträda.

Stort intresse för ABBA

Konsert med armar i luften.

Än idag spelas deras musik både på klubbar i nya remixade versioner såväl som i musikaler och i filmer. Mamma Mia har blivit en framgångsrik musikal och en film som nu även har omvandlats till en restaurang dit gäster går för att äta samtidigt som musikalen spelas ibland dem. Hela restaurangen är även byggd så att den ska likna den grekiska miljön som musikalen utspelas i. Att alla fyra medlemmarna kände att det var dags att gå in i studion tillsammans igen betyder därför att vi kan säkert förvänta oss något mer spännande i framtiden. Kanske blir det en ny musikal längre fram? Abba är en av världens mest framgångsrika popgrupper som har sålt över 400 miljoner skivor över hela världen. Deras karriär kantas av 70 singlar som listettor över hela världen och över 60 album på förstaplatsen. Intresset kommer därför att vara stort när de nu kommer att turnera över världen. Själv säger Benny Andersson att det kommer att bli en mycket högteknologisk konsert med liveband, ljus och hela rubbet – förutom att Abba-medlemmarna själva kommer att kunna vara hemma istället.