Ett ABBA-hotell som ingen vill missa

Alla har vi nog hört om floppen när Björn Ulvaeus skulle ge sig in i hotell-branschen. Hans idé var att göra om sitt gamla hem till ett hotell, dessvärre blev det här inte så lyckat. Själv har jag alltid drömt om att driva ett hotell och det kanske inte är så förvånande att jag faktiskt skulle vilja ha ABBA-tema på det. I följande inlägg kommer du kunna läsa om min dröm om att bygga det ultimata ABBA-hotellet och vad jag skulle göra för att locka kunder!

Musik som ger den rätta stämningen

Jag personligen kan inte få nog av att lyssna på ABBA, och därför skulle jag köra deras plattor på repeat hela tiden på mitt hotell. Dock vet jag att vissa kan uppleva det som irriterande att lyssna på samma musik om och om igen, och därför tänker jag att det är viktigt att man spelar på en lagom nivå. Jag menar rent ljudmässigt då alltså! På Spotify har jag flera olika spellistor med bara ABBA, och jag har skapat dem utifrån vilken stil det är på låten. Vissa låtar passar bättre på morgonen, kvällen eller runt lunch tycker jag. Det är viktigt att man har bra system för musiken, och jag har kollat runt lite på nätet för att se var man kan köpa bra med billiga högtalare. Jag vet att det bara är en dröm i dagsläget, men det kan vara kul ibland att faktiskt sitta och räkna på det tycker jag. Ja, jag har faktiskt redan påbörjat en budget om ifall min dröm skulle bli sann en vacker dag. Jag gillar att planera och har koll på siffror.

Klassisk, skandinavisk inredning

När det kommer till att inreda rum så blir jag typ som ett litet barn på julafton. Jag tycker verkligen att det är roligt att välja ut rätt saker, som mattor, gardiner, möbler och så vidare. För att få mysig känsla i rummen kommer jag ställa in en ljusstake som går på elektricitet istället för att ha riktiga, levande ljus i dem. Det beror självklart på brandrisken och jag skulle inte vilja utsätta varken mig själv, mina gäster eller hotellet för sådan fara. På väggarna skulle jag vilja ha fotografier från ABBA. Jag brukar leka lite med tanken att det skulle vara kul om man antingen inredde rummen utifrån bandmedlemmarna. Eller så kanske det skulle vara kul med låt-teman. Jag skulle absolut inte köra en Mamma Mia-stil i form av musikalen när det kommer till inredning. De har ju ett hotell i Grekland med den typiska stilen som de har där. Missförstå mig rätt, jag älskar Grekisk stil på hus, men jag skulle välja en mer Skandinavisk stil på mitt hotell.