Mamma Mia 2: Here we go again

Abba är ett band som tog världen med storm och satte Sverige på kartan när det kommer till musik och schlager. Även år efter deras storhetstid spelas fortfarande deras hitlåtar och musikalen Mamma Mia går fortfarande varmt i den brittiska huvudstaden, London. Folk kan helt enkelt inte få nog av de glada tonerna från fyra svenskar. År 2007 spelades den första filmen av Mamma Mia in Pinewood Studios i London samt i den vackra grekiska övärlden. Filmen hade premiär år 2008 och blev en stor succé. Nu, 8 år senare är det dags att möta skådespelarna: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth och Amanda Seyfried igen. Fast nu är det omvända roller för vad hände egentligen med Meryl Streep’s karaktär innan hon fick barn och öppnade sitt B&B? Det är många frågor som bubblar upp i huvudet hur det egentligen gick till och nu kommer vi äntligen få reda på sanningen.

Samma manusförfattare som i första filmen

Nu är det som sagt dags att ta upp de gamla tonerna igen från Mamma Mia då uppföljaren kommer ha premiär den 20 juli år 2018. Det går inte att missa filmen då den går under namnet, Mamma Mia: Here we go again. Du kan se trailern till filmen här och som du märker är det samma manusförfattare som på första filmen, Catherine Johnson. Tanken är som sagt att filmen skall släppas några dagar innan den första filmens tioårsjubileum. Av trailern att döma kommer det vara samma härliga glädje även i denna film vilket smittar av sig på en. Man har valt att ta hjälp av samma personer som arbetade med den första filmen vilket gör att det enda som är någorlunda annorlunda är själva handlingen då du kommer få följa med bakåt i tiden. Vi alla vet hur det slutade med ett lyckligt slut men frågan vi alla ställer oss är hur det egentligen började? Donna hade det rätt rörigt som ung och gravid speciellt när hon inte visste vem pappan var.

Handlingen i Mamma Mia: Here we go again

Du kommer finna dig själv suktades efter de vackra grekiska öarna med kristallklart vatten och vackra byggnader. Vem vill inte ligga på en tempur och njuta av solen mot ansiktet. Handlingen tar plats i Kalokairi där Sophie har tagit över villan efter sin mamma Donna. Något som är oklart är vad som har hänt Donna då det inte ges mycket information i trailern men självklart hoppas vi få se Donna i filmen. Då Donna inte kommer vara på plats kommer hennes bästisar Tanya och Rosie till undersättning. Precis när de har kommit till bryggan släpper även Sophie nyheten att hon är gravid. Sky, Sophies fästman är fortfarande vid hennes sida men utan hennes mammas hjälp fruktar Sophie att det kommer bli svårt att klara graviditeten själv. Sophie’s tvekande gör att Sam, Bill, och Harry också ansluter sig till ön för att visa support. För att lugna ner Sophie börjar de återberätta historien om hur hennes mamma klarade av att vara ung och gravid på helt egen hand.