Inred ditt hem i ABBA-stil

Abba är en svensk, välkänd popgrupp som gav ut musik mellan år 1972 och 1983. Medlemmarna består av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. De första initialerna i medlemmarnas förnamn användes för att bilda gruppnamnet, och gruppen gav ut sitt första album “Ring ring” år 1973.

Om du är ett stort fan av ABBA kanske du har många posters och minnessaker hemma med motiv på gruppen. För att hylla gruppen och leva dig in i tidsåldern kan du inreda med tidstypiska tapeter och färger från sjuttiotalet. Genom att anlita en pålitlig målare från K3 Måleri kan du enkelt få precis rätt stil hemma. Här får du hjälp med borttagning av dina gamla tapeter, slipning och en professionell tapetsering.

Besök ABBA-museet

I Stockholm finns ett museum helt ägnat åt ABBA, med det passande namnet “ABBA The Museum”. Museet är interaktivt och du kan virtuellt prova bandmedlemmarnas kostymer, spela quiz, sjunga, mixa originalmusiken och bli den femte medlemmen i gruppen på en scen. Ett besök på museet är precis den inspiration du behöver för att inreda ditt hem i äkta ABBA-stil. När du är på besök i huvudstaden kan du bo på Pop House Hotel som ligger centralt men också lugnt på Djurgården.

Inred i äkta sjuttiotalsstil

Sjuttiotalsstilen som var aktuell under ABBA:s storhetstid fortsätter att inspirera hemägare än idag. Årtiondet var en tid fylld av motsägelser, först den blomstrande hippietiden och därefter discons popularitet med en helt annan estetik. Först var miljötänket viktigt med furupaneler och naturliga material, sedan kom en fascination inför plastmöbler, moderna material och högteknologi. Sjuttiotalet var på många sätt en motreaktion mot det föregående årtiondet.

För att inreda i den stil som var populär när ABBA var som störst kan du välja att satsa på fria former och starka färger, som brunt, orange och avokadogrönt. Var inte återhållsam utan applicera sjuttiotalsestetiken på middagsservisen, badrumsporslinet och heltäckningsmattan. Soffan får gärna vara i plysch eller manchester, och den övriga lägenheten kan täckas av lurviga mattor och stormönstrade tyger.

Plastgolv och vävtapet

På sjuttiotalet var det populärt med stormönstrade plastgolv, gärna i tidens murriga och jordnära färger. Väggarna inomhus pryddes av vävtapeter som framställts av sjögräs, där den grova och ruggade ytan skapade en rustik och mysig stämning.

Tapeterna får gärna vara stormönstrade i grönt, gult och rött med generösa motiv täckta av blad och blommor. Golven kan förstås också vara stormönstrade, men det kan vara bra att hålla golvet i en mer kompletterande enkel stil om du väljer stormönstrade tapeter. Om du har några affärer i närheten som säljer begagnade möbler och andra föremål kan du ha turen att hitta en Dialog-telefon i mörkgrönt eller grått, vilket ger en fantastisk tidstypisk accent till din sjuttiotalsinredning.