Bo i närheten av Abbamuseet

På Djurgården i centrala Stockholm går det att besöka det berömda Abbamuseet, som är en permanent och privatägd utställning om den svenska musiksensationen Abba. Den svenska popgruppen består av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. Namnet på gruppen bildades av de första bokstäverna i medlemmarnas namn.

Om du är ett fan av Abba kanske du vill bo i Stockholm, gärna i närheten av Abbamuseet så att du ofta kan besöka det för att fira dina idoler. Hos boneo.se hittar du en stor mängd bostäder, bland annat i Stockholm. Du kan enkelt sortera resultaten efter bostadstyp och område på boneo.se, så att du får precis den bostad du önskar dig. När du använder dig av boneo.se kan du också se var alla objekt finns på en karta, så att du enklare kan hitta lägenheter eller hus i närheten av Abbamuseet.

Museer och hotell ägnade åt Abba

Popgruppen Abba har många hängivna fans över hela världen. Abba är bland annat mycket populära i Australien, och deras sånger har inspirerat många filmer, som “Priscilla – öknens drottning” och “Muriels bröllop”. Gruppen var inte bara berömd på grund av sina trallvänliga låtar utan också tack vare sina fantastiska modekreationer. Vem minns inte deras spektakulära outfits när de framförde “Waterloo” på Melodifestivalen år 1974. Abbas modekreationer ansågs anskrämliga redan på sjuttiotalet, men de såg ut som de gjorde för att gruppen använde sig av svenska skatteregler. När de tydligt kunde visa att kläderna inte gick att använda till vardags var kläderna nämligen avdragsgilla. Abba har också inspirerat inredningen på olika hotell, där retrobilder på dem hänger på väggarna. För att ofta kunna besöka Abbamuseet på Djurgården har du också möjlighet att köpa en bostad i närheten på boneo.se.

Comeback med nytt album

Även om många förknippar Abba med sjuttiotalet var det inte länge sedan de återförenades för en storstilad comeback. År 2021 släppte de ett nytt album som inkluderade två nya låtar vid namn “Don’t shut me down” och “Voyage”. Det nya albumsläppet och låtarna skapade stor hysteri bland Abba-fans över hela världen. Medierna i USA, Storbritannien och Australien gav dem hyllningar och de fick även höga betyg av recensenter. Musikstreamingtjänsten Spotify hade de två låtarna på första och andra plats, och de toppade även Youtubes listor i tolv länder. Abba valde att starta ett konto på TikTok och fick på endast några få dagar fler än en miljon följare.

Benny Andersson berättade i en stor intervju i samband med albumsläppet att det inte var svårt att övertala de andra bandmedlemmarna till en comeback. Det enda kravet från de övriga var att Anni-Frid och Agnetha skulle slippa göra intervjuer. Benny Andersson var inte särskilt nervös över vad publiken skulle tycka om de nya låtarna. Han menade att det bara var att “hoppa och blunda”. Abba tyckte själva att det de skapat var bra, men om fansen också gillade det “var det guld”. Abba spelade in de tio låtarna till skivan i Riksmixningsverket, Benny Anderssons musikstudio. Det var inget större hemlighetsmakeri kring inspelningen, men trots att många besökte studion under skivans framställning var det ingen som skvallrade till pressen.