“ABBA: Super Troupers” – ny utställning i London

London är ett populärt resmål och inte minst runt juletid då man ges tillfälle att förundras av den fantastiska julskyltningen. Visst bjuder den engelska huvudstaden på många sevärdheter och upplevelser året om såsom Big Ben, Westminster Abbey, London Eye, tårdrypande musikaler, fish and chips och så vidare. Vi har hört talas om dessa ställen och upplevelser förr och nog är de värda att ta del av. Men nu får dessa omtalade turistattraktioner se upp! Den svenska supergruppen ABBA kommer nämligen att ta över staden, då de får en alldeles egen utställning på Southbank Centre i London! Då har du chansen att få uppleva ABBA-världen på ett helt nytt sätt, i ett annat land. Den brittiska kungafamiljen är inte ensamma om att sitta på tronen nu när gruppen bakom “Dancing Queen” dundrar in på Londons berömda gator.

ABBA på tillfälligt besök i Storbritannien

Det många kanske inte vet om ABBA är att gruppen faktiskt hjälpte ett ganska härjat Storbritannien, som på 70-talet led av bland annat hög arbetslöshet och ekonomisk kris. ABBA bidrog till att få dem på bättre tankar tack vare deras tidlösa musik. Det blir därför ett kärt återseende när ABBA kommer på tillfälligt besök i ett av de länder som de påverkade på ett positivt sätt. Utställningen ABBA: Super Troupers kommer endast att pågå i 4 månader, så det gäller att boka in en tidig vårresa till England för att hinna ta del av sånggruppens karriär. Utställningen kommer att innehålla personliga föremål, vilka du tidigare inte har sett och några bekanta föremål som lånats av ABBA-museet i Stockholm. Inte nog med att du får ta del av ABBAs otroliga historia, du kommer även att guidas av artisten Jarvis Cocker, mannen bakom berättartrösten på utställningen som dessutom, passande nog, är ett stort ABBA-fan.

Transportera dig som en superstjärna

Det är relativt enkelt att ta sig till olika platser och delar av London om man väl förstår sig på kollektivtrafiken. Dock är den så kallade “rush hour” något man gärna undviker, speciellt om man inte tycker om att trängas med okända människor som är stressade och irriterade. Likadant kan det kännas i Stockholm under rusningstrafiken när i princip alla befinner sig på samma plats på samma tidpunkt. Då vill du troligen helst bara ha din egen privata chaufför som smidigt och enkelt kan transportera dig ända fram till din slutdestination. L-cab.se erbjuder just detta i Stockholm. De bjuder på fantastisk service och hjälper dig inte bara med transport, utan även bokningar hos de trendigaste restaurangerna i staden. Vill man lyxa till det i vardagen och förflytta sig som en riktig superstjärna är det ett hett alternativ.