Stadsvandringar med ABBA-tema

ABBA har gjort mycket för att sätta Sverige på kartan, och än idag fortsätter de att locka turister till vårt land, och mer specifikt till vår huvudstad, där de fyra gruppmedlemmarna hade sin hemvist. Stockholms stad ser också till att ta till vara på det ABBA-intresse som finns bland stadens utländska (och inhemska) turister, bland annat genom de stadsvandringar med ABBA-tema som Stadsmuseet anordnar.

Via museet kan man boka en privat visning med guide genom staden, som följer i ABBA:s fotspår. Grupperna får bestå av upp till 30 personer, och visningen kan fås på svenska, engelska, spanska, italienska, tyska, franska eller danska. Den kostar mellan 2 900 kronor och 3 500 kronor – väl värt det om man är ett riktigt ABBA-fan. Under visningens gång får man också en tydlig inblick i 1970-talets Stockholm, det vill säga den period då ABBA var som störst.

Om du vill komma i stämning inför visningen genom att klä ut dig till din favoritmedlem i ABBA, är håret så klart en viktig del av den totala looken. På partykungen.se hittar du en mängd olika peruker för just sådana tillfällen, och några av dem liknar garanterat Agnetas blonda hårsvall, Anne-Frids röda lockar eller Björn och Bennys bruna pager. Guiden på visningen kommer i alla fall med största sannolikhet att försöka fånga tidsandan med sin klädsel.